Česta pitanja

Ovdje možete pronaći odgovore na najčešća pitanja u vezi s Zewa:

Što znači “Zewa”?

Zewa je kratica za “Zellstofffabrik Waldhof” (tvornica papira Waldhof), naš prvi pogon u Njemačkoj, u kojem smo 1960-ih počeli proizvoditi kvalitetan higijenski papir. Danas je Zewa vodeća marka za toaletni papir, kuhinjske ubruse, papirnate maramice i maramice za lice na cijelom europskom tržištu.

Gdje mogu kupiti Zewa proizvode?

Obično možete pronaći širok izbor Zewa proizvoda u lokalnom supermarketu, hipermarketu ili drogeriji. Ako to nije slučaj, molimo, kontaktirajte nas i reći ćemo vam gdje vam je dostupna najbliža Zewa.

Između kojih boja i mirisa mogu birati u Zewa asortimanu toaletnog papira?

Izbor je velik! Toaletni papir Zewa dolazi u brojnim varijantama tako da svatko može pronaći svoj omiljeni proizvod. Razgledajte našu stranicu o proizvodima i pronađite svoj favorit.

Zašto mogu birati između dvoslojnog, troslojnog i četveroslojnog papira?

Svi Zewa papiri spajajaju mekoću i snagu. Ali naravno, što je više slojeva, osjećaj na vašoj koži je bolji i papir je snažniji. Različit broj slojeva omogućava vam slobodu da odlučite želite li papir po pristupačnoj cijeni za svakodnevnu upotrebu ili ekskluzivan papir najviše mekoće i snage kako biste razmazili sebe i svoje bližnje. Na taj način uvijek možete pronaći savršen Zewa papir za svaku svrhu.

Imam osjetljivu kožu i/ili patim od alergija. Mogu li koristiti Zewa proizvode?

Bez ikakvog ustručavanja možete koristiti sve Zewa proizvode.  Osim toga, u većini slučajeva nema poveznice između higijenskog papira i alergija na dodir. Ako osjećate simptome kao što su privremeno crvenilo, plikovi, osip, iritacija kože, a ponekad i otekline, osobito preporučujemo upotrebu toaletnog papira i papirnatih maramica bez mirisa i boje, budući da su posebno nježni prema osjetljivoj koži.

Jesu li i Zewa proizvodi s bojom i mirisom također nježni prema koži?

Da! Naši mirisi, boje i losioni imaju cilj dati proizvodu prijatan miris, izgled i osjećaj kako biste se vi i vaša koža osjećali bolje. Svi dodani sastojci izabrani su nakon pažljive procjene i izbjegavamo sumnjive ili dvojbene tvari kao što su alergeni u mirisima.

Koje su prednosti Zewa papirnatih maramica u odnosu na maramice od tkanine?

Kad očistite nos, oslobodite i u maramici uhvatite milijune klica koje uzrokuju bolesti. Budući da je Zewa papirnata maramica uvijek nova, namijenjena jednokratnoj upotrebi, klice zauvijek nestaju.
Ako upotrebljavate maramicu od tkanine – a pogotovo ako je nanovo koristite i predate je članu svoje obitelji – klice vam se vraćaju i izazivaju dodatne infekcije ili usporavaju proces oporavka ako imate prehladu ili gripu.

Koje su prednosti Zewa papirnatih kuhinjskih ubrusa u odnosu na kuhinjske krpe?

Kad je riječ o kuhinjskim krpama, papir ima bolje higijenske uvjete od tkanine (usput, isto vrijedi  i za maramice). Kad upotrijebite Zewa papirnati kuhinjski ubrus, bacate prljavštinu i bakterije, umjesto da ih zadržite u tkanini, u kojoj mogu dugo preživjeti.  Papirnate kuhinjske ubruse možete upotrijebiti i za uklanjanje suvišne masnoće s hrane, što ne biste učinili s krpom. Pa ipak, ne možemo preporučiti papirnate kuhinjske ubruse za diranje vrućih tava ili lonaca – bolje da se držite kuhinjskih krpa od tkanine – ili još bolje – u ovom slučaju hvataljke za posuđe.

Zašto je higijena tako važna za mene i moje bližnje?

Zato što je ona ključ za sretan i zdrav stil života! Higijena znači uklanjanje što je više moguće  klica i bakterija koje uzrokuju bolesti. Ako vi i vaša obitelj više niste u kontaktu s njima, zdraviji ste. A Zewa proizvodi, koje odbacite odmah nakon upotrebe, pomažu stvoriti čist i siguran okoliš za sve.

Smiju li djeca upotrebljavati vlažan toaletni papir?

Smiju – i trebala bi. Vlažan toaletni papir olakšava djeci od tri godine naviše da “obave posao” i nauče kako funkcionira održavanje čistoće i higijena. Ovdje možete pronaći naš poseban vlažni toaletni papir za djecu.

Mogu li pustiti vodu za vlažnim toaletnim papirom na uobičajen način?

Da, kad ga bacite u zahodsku školjku, list vlažnog toaletnog papira ispire se jednostavno kao i običan toaletni papir. Molimo, puštajte vodu nakon jednog po jednog lista vlažnog papira.

Što Zewa čini da zaštiti okoliš?

Kao vodeći proizvođač papira, svjesni smo važne uloge koju imamo u odnosu na okoliš. Zato su SCA i Zewa razvili sveobuhvatan program i brojne aktivnosti kako bi zaštitili prirodu i pridali veliku važnost održivosti. Ako želite saznati više, slobodno pogledajte naše ekološke ciljeve ili pročitajte naš izvještaj o održivosti na stranici www.sca.com (molimo, uzmite u obzir da je stranica na engleskom jeziku).

Tko će odgovoriti na moje pitanje ako nije navedeno ovdje?

Mi! Jednostavno nas kontaktirajte i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.