Što bi trebalo prvo učiniti?

Objasnit ćemo vam korak po korak kako se boriti protiv peludne alergije i svesti neugodnosti na minimum. Još jedanput, sve počinje posjetom liječniku!

Zakažite liječnički pregled: Ako mislite da imate peludnu alergiju, neophodno je potražiti pomoć liječnika. Liječnik će provjeriti Vaše sumnje pomoću alergo testa i odabrati odgovarajući oblik liječenja, ukoliko je to potrebno. Nikako se alergija na pelud ne smije olako shvatiti, jer može dovesti do poremećaja donjeg dišnog sustava. Kako bolest napreduje, pojavit će se takozvana promjena razine. Alergija se širi sa „gornje razine“ (nos) ka donjoj razini (pluća).

Izbjegavajte izazivače alergije: u slučaju preosjetljivosti, preporučuje se potpuno izbjegavanje izazivača alergija. Međutim, ovo je lakše reći nego učiniti kada je u pitanju alergija na pelud: naposljetku, teško je držati se podalje od zraka. Zbog toga bi trebalo učiniti određene mjere opreza da bi dodir s peludi bio izdržljiviji. (Za više informacija, pogledati Zewa Softis savjeti.)

Budite uporni: alergija na pelud i njezine posljedice mogu biti uklonjene samo upornom terapijom. Zbog toga se obavezno moraju pažljivo pratiti instrukcije liječnika. Neki lijekovi se uzimaju samo ukoliko je neophodno dok se drugi uzimaju tijekom određenog razdoblja.

Ojačajte vaš imunosustav: cink i kalcij pomažu jačanju imunosustava. Zbog toga, osigurajte sebi izbalansiranu prehranu i uzimajte dodatno cink i kalcij. Hiposenzibilizacija (SIT) je druga opcija. Vaš imunosustav će se polako navikavati na alergen tijekom ove terapije. Molimo Vas, o tome više pročitajte ovdje.